preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tenja

Svaki razredni odjel naše škole može izraditi svoju web stranicu

 

Na meniu lijevo (navigacijskoj traci) nalazi se poseban dio našeg weba > Razredne stranice. Ovaj dio postavljen je nedavno, kada smo osmislili projekt "Izradimo razrednu web stranicu!" i pozvali sve učenike, učitelje i roditelje na suradnju i natjecanje. Razrednim odjelima koji se prijave odmah otvaramo stranice i dodjeljujemo im dozvole za rad na vlastitoj stranici. Tako su prvo startali učenici 7.b, zatim 8.d a sada vidimo i naše najmlađe učenike - prvašiće 1.c i 1.d. Detaljne upute za natjecanje imat ćete uskoro upravo na ovoj stranici.


vijesti

Biolog-i-ja i učenici 3.a

Autor: Mirta Rimac, 20. 5. 2018. 10:06

Odjel za biologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku proveo je niz aktivnosti u sklopu projekta popularizacije biologije kao znanosti "Biolog-i-ja". Ovim projektom učenicima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola predstavili su raznolikost biologije kao znanosti.

 [više]

Terenska nastava učenika 3. razreda

Autor: Ružica Petričević, 6. 5. 2018. 19:24

U srijedu, 2. svibnja 2018. godine, učenici trećih razreda imali su terensku nastavu u Osijeku. Ondje su posjetili konkatedralu sv. Petra i Pavla, a zatim su stigli u županov ured gdje ih je dočekao zamjenik župana Goran Ivanović. U druženju s dožupanom učenici su prošetali županovim uredima (sobe su bile u bojama, crvena, plava i zelena), a potom su sjeli na predivan, meki crveni tepih. Neki učenici su se smjestili na udobne, raskošne stolice. Dožupan je bio vrlo ljubazan i odgovorio je na mnoga učenička pitanja, npr. Ima li psa? Kolika mu je plaća? Kako se postaje župan? Koju školu je završio? Što će promijeniti u Osijeku? I još mnogo pitanja i odgovora je bilo. Učenici su bili posluženi sokom i grickalicama. Galerija fotografija.

 [više]

Posjet učenika 3. razreda Kopačkom ritu

Autor: Ružica Petričević, 2. 5. 2018. 14:06

Učenici trećih razreda naše škole bili su, 27. travnja 2018. godine, na terenskoj nastavi u Kopačkom ritu. Oni su tijekom nastave prirode i društva upoznali prirodna, geografska, društvena i gospodarska obilježja svoje županije. Nakon obrađenoga gradiva o Osječko-baranjskoj županiji uslijedila je terenska nastava gdje su učenici sa svojim učiteljima posjetili Park prirode Kopački rit.

Pogledajte i galeriju fotografija.

 [više]

Festival znanosti u OŠ Tenja

Autor: Snježana Glavaš, 16. 4. 2018. 18:14

Od 16. do 21. travnja 2018., u organizaciji Sveučilišta u Osijeku, održava se XVI. Festival znanosti. Glavna tema ovogodišnjeg Festivala znanosti su OTKRIĆA. I ove godine, u manifestaciju su se uključili učenici naše škole.

Pogledajte i galeriju fotografija Festival znanosti 2018.

U Festival su se uključili i učenic 1.d koji su imali suradnika i predavača Miloša Radića, našeg bivšeg učenika. U uvodnom dijelu objašnjavao je što je to elektricitet. Potom smo čuli koji su ga znanstvenici proučavali. Pokazali smo primjere u prirodi i  kako se treba štiti od groma. U završnom dijelu smo birali skupine i radili male pokuse prema uputama. Koristili smo fotografije i materijale sa Lukinog portala za djecu i Wikipedije. Iz MK na satu srpskog jezika gledati ćemo ulomke filma o Nikoli Tesli. Bilo je vrlo interesantno pogledati ostale radionice. Pozdrav! Jasminka Šarčević Pogledajte i galeriju fotografija Elektricitet.

 [više]

Razredna web stranica?

Autor: Administrator , 9. 9. 2012. 16:48

U ovoj školskoj godini organizirat ćemo natjecanje u izradi razrednih web stranica, naravno na web stranici OŠ Tenja. Mogu se prijaviti i sudjelovati učenici svih razrednih odjela i njihovi učitelji, a dopustit ćemo i pomoć roditelja. Jedini uvjet je da učenik ide u prijavljeni razredni odjel, a učitelj predaje u tom razrednom odjelu (bilo koji predmet). Za roditelje, zna se! Nadamo se da će ovo potaknuti vašu maštu i pokrenuti aktivnosti. Najbolje ćemo bogato (u ova teška vremena) nagraditi. Više o ovoj ideji za tjedan dana.

 [više]

 e-Dnevnik > poveznice!

Paroščići

Za učenike i učitelje

 

 

 

Pratite kalendar, jer...
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

dhmz - vrijeme u rh

CMS za škole logo
Osnovna škola Tenja / Sv. Ane 2, HR-31207 Tenja / os-tenja.skole.hr / ured@os-tenja.skole.hr
preskoči na navigaciju