preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tenja

 > Nastava  > Natječaji
 

Tijekom jedne školske godine objavi se nebrojeno različitih natječaja za učenike svih uzrasta. Natječaje objavljuju osnovne škole, udruge, gradovi, županije, ministarstva..., a mogu biti, gradski, regionalni, državni, međunarodni... 


Aktualni najtecaji

PROFILOV NATJEČAJ: Upotreba IKT-a u nastavi - kako upotrijebiti micro:bit i set za zalijevanje

Autor: Snježana Glavaš, 2. 5. 2018. 14:17

"Koliko vode treba afričkoj ljubičici?"

CILJ projekta bio je da kroz integraciju različitih područja i predmeta te međuučeničko poučavanje i timski rad potaknemo upotrebu moderne tehnologije u svrhu razvoja ekološke svijesti naših učenika i promicanja očuvanje prirode i održivog razvoja.

Tako su SUDIONICI našeg projekta bili članovi družine "Ekoškolica" 1.a odjela, polaznici izborne nastave Informatike 6.a, 6.d, 7.b i 8.b te matematičari 7.b odjela. Svi oni su na svoj način istraživali PROBLEM: Koliko vode treba afrička ljubičica? NAŠA PRETPOSTAVKA bila je da će se višak ili manjak vode odraziti na izgled biljke i tako nam pomoći u određivanju optimalne količine vode za zalijevanje.

Učenici su koristili PRIBOR za sadnju cvijeća, termometar, higrometar, računalo, fotoaparat, micro:bit i set za zalijevanje. Upoznali su POSTUPAK razvrstavanja otpada, programiranja micro:bita, izvođenja pokusa te mjerenja, bilježenja i obrade podataka.

ZAKLJUČAK toga istraživanja bio je da na potrošnju vode za zalijevanje afričke ljubičice utječu: temperatura i vlažnost zraka u prostoriji, veličina posude i same biljke u njoj te vrijeme cvatnje kada biljka treba manje vode. Upotreba IKT-a bitno može olakšati taj rad i osigurati bolje uzgojne rezultate.

PODRŽITE SVOJIM GLASOM NAŠ PRIJEDLOG PROJEKTA NA:

https://www.profil-klett.hr/prijavljene-skole

 [više]

Šimun Kovačević, učenik 1.a osvojio 2. mjesto

Autor: Snježana Glavaš, 19. 4. 2018. 21:09

Učenik 1.a razrednog odjela Šimun Kovačević osvojio je drugo mjesto u likovnom natječaju   "Želim, stvaram, oblikujem" Profil Kletta u kategoriji "Stablo mog zavičaja".
https://www.profil-klett.hr/rezultati-likovnog-natjecaja-zelim-stvaram-oblikujem
 

 [više]

Podržite svojim glasom naš projekt

Autor: Snježana Glavaš, 9. 12. 2017. 20:02

PROFILOV NATJEČAJ: Upotreba IKT-a u nastavi - kako upotrijebiti micro:bit i set za zalijevanje?

"Koliko vode treba afričkoj ljubičici?" (ne u Africi, već u Tenji), pitaju se učenici prvoga razreda - članovi družine "Ekoškolica" koji su uzgojili mlade biljke iz listova biljke-majke. Kao podložak za svaki kalić upotrijebili su okrugle plastične posude od margarina ili sira koje su oblijepili šarenim salvetama. Tako uče razvrstavati staru plastiku i ponovno je upotrijebiti. No, koliko vode treba sipati u podložak?

"Da nam je barem jedan robot koji će to raditi umjesto nas!" - misle mališani i čekaju pomoć matematičara, informatičara i biologa naše Škole.

Oni će mjeriti i izračunavati volumen potrošene vode za zalijevanje, programirati micro:bit ili saznati sve o karakteristikama biljke i načinu njenog uzgoja.

PODRŽITE SVOJIM GLASOM NAŠ PRIJEDLOG PROJEKTA NA:

https://www.profil-klett.hr/prijavljene-skole

jer  prvih sto škola  s najviše glasova dobit će set i podršku za daljnju provedbu projekta!

 [više]

Dunja Domuz osvojila 2. mjesto na izložbi Poster mira

Autor: Administrator , 22. 11. 2017. 14:33

U četvrtak, 16.11.2017. s početkom u 19 sati otvorena je ovogodišnja izložba Poster mira 2017./18. pod motom „Budućnost mira“ na koju je pristiglo 227 učeničkih radova iz 36 osnovnih škola iz 25 mjesta diljem Republike Hrvatske. U Atriju Muzeja Slavonije u osječkoj Tvrđi dodijeljeno je ukupno 9 nagrada, a učenicima, njihovim mentorima, ravnateljima škola i lions klubovima sponzorima uručili su ih predsjednica LC Mursa Marija Alikavazović i Guverner Mladen Kajganić. 

Naša učenica, Dunja Domuz, uz mentorstvo učiteljice likovne kulture Silvije Škobić, osvojila je na ovom natjecanju 2. mjesto te joj ovom prilikom još jednom čestitamo.

 [više]

4.a najbolji u kategoriji "Istraživački projekt"

Autor: Snježana Glavaš, 15. 3. 2017. 14:27

Objavljeni rezultati ovogodišnjeg natječaja Hrvatskih voda

OŠ Tenja pobijedila u kategoriji „Istraživački projekt“

Na natječaju Hrvatskih voda „Najmlađi za vode Hrvatske 2016.-2017.“   u kategoriji istraživački projekt/radionica pobjednici su učenici 4.a odjela naše škole. Oni su sa svojom učiteljicom Snježanom Glavaš osmislili i proveli projekt pod nazivom „Buć buć odmor“. Tema natječaja bila je „Otpadne vode - očuvanje voda“. Cilj projekta bio je potaknuti učenike na kreativan pristup učenju o vodi i podizanje svijesti o ulozi znanosti, ali i svakoga pojedinca, u očuvanju vode za buduće generacije. Sama radionica prezentirana je na Svjetski dan znanosti za mir i razvitak, 10. studenoga 2016. u našoj školi.

 [više]

Gabriela i Lana nagrađene na Festivalu dječjeg stripa

Autor: Administrator , 30. 7. 2015. 19:03

Festival dječjeg stripa na temu Hrvatske bajke Joze Vrkića održan je 5.-6. lipnja 2015. u Gunji. Organizatori su StripOS iz Osijeka i OŠ "Antun i Stjepan Radić" iz Gunje. Pozvano je svih 127 osnovnih škola Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, a među ostalima nagrađene su i naše dvije učenice: Gabriela Galić i Lana Zubak s mentoricom Silvijom Škobić. Više o Festivalu i nagrađenima na blog.vecernji.hr.

 [više]

Nagrađen likovni rad Ive Korman, učenice 4.d

Autor: Snježana Glavaš, 7. 5. 2015. 19:38

Učenici 4. d odjela naše škole  sudjelovali su u likovnom natječaju "Tradicija i suvremenost" kojega organizira Udruga učitelja likovne izobrazbe (UHULI) pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Tema ovogodišnjeg natječaja bila je "Nacionalni parkovi i biološka raznolikost Republike Hrvatske". Na natječaj je pristiglo 3000 radova iz tristotinjak škola od kojih je 525 izloženo u Muzeju Mimara. Likovni rad naše učenice Ive Korman je nagrađen, a još tri rada učenika 4.d izložena na izložbi. Izložba je otvorena 5. svibnja 2015. a na svečanosti dodjele pohvalnica i diploma bili su učenici 4.d i učiteljica Snježana Glavaš. 

 [više]

Nagrađen likovni rad Irine Lazić, učenice 2.d

Autor: Administrator , 11. 3. 2015. 15:54

U sklopu projekta "Plesna kultura u osnovnim školama" koji se provodi uz suglasnost Agencije za odgoj i obrazovanje i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, organizirana je i izložba likovnih radova učenika koji su se tijekom ove školske godine natjecali za izbor vizualnog identiteta aktivnosti projekta KORAK, POKRET, PLES. Na natječaj se prijavilo sedam osnovnih škola, a među nagrađenim učenicima Osječko-baranjske županije je i Irina Lazić, 2.d OŠ Tenja s radom "Pleši sa mnom".

Darove za najuspješnije osigurala je Školska knjiga.

 [više]

Ema Tufeković, 3.d - pobjednica natječaja za poštansku marku

Autor: Administrator , 21. 12. 2014. 15:11

Hrvatska pošta je i ove godine raspisala natječaj Kreiraj marku sjajnu i osvoji nagradu bajnu na temu blagdanski stol. Pristiglo je više od 800 radova, a među tridest najboljih koji su objavljeni na web stranicama Hrvatske pošte, nalaze se i tri iz 3.d OŠ Tenja. Najbolji je učenice Eme Tufeković i on je odabran za motiv novogodišnje marke, a vrlo uspješni su i radovi Petre Buhin i Jelene Jovanović. Njihove radove možete pogledati ovdje, kao i HP link i katalog objavljenih radova.

 [više]

 e-Dnevnik > poveznice!

Paroščići

Za učenike i učitelje

 

 

 

Pratite kalendar, jer...
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

dhmz - vrijeme u rh

CMS za škole logo
Osnovna škola Tenja / Sv. Ane 2, HR-31207 Tenja / os-tenja.skole.hr / ured@os-tenja.skole.hr
preskoči na navigaciju