preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tenja

 

vijesti

PROFILOV NATJEČAJ: Upotreba IKT-a u nastavi - kako upotrijebiti micro:bit i set za zalijevanje

Autor: Snježana Glavaš, 2. 5. 2018. 14:17

"Koliko vode treba afričkoj ljubičici?"

CILJ projekta bio je da kroz integraciju različitih područja i predmeta te međuučeničko poučavanje i timski rad potaknemo upotrebu moderne tehnologije u svrhu razvoja ekološke svijesti naših učenika i promicanja očuvanje prirode i održivog razvoja.

Tako su SUDIONICI našeg projekta bili članovi družine "Ekoškolica" 1.a odjela, polaznici izborne nastave Informatike 6.a, 6.d, 7.b i 8.b te matematičari 7.b odjela. Svi oni su na svoj način istraživali PROBLEM: Koliko vode treba afrička ljubičica? NAŠA PRETPOSTAVKA bila je da će se višak ili manjak vode odraziti na izgled biljke i tako nam pomoći u određivanju optimalne količine vode za zalijevanje.

Učenici su koristili PRIBOR za sadnju cvijeća, termometar, higrometar, računalo, fotoaparat, micro:bit i set za zalijevanje. Upoznali su POSTUPAK razvrstavanja otpada, programiranja micro:bita, izvođenja pokusa te mjerenja, bilježenja i obrade podataka.

ZAKLJUČAK toga istraživanja bio je da na potrošnju vode za zalijevanje afričke ljubičice utječu: temperatura i vlažnost zraka u prostoriji, veličina posude i same biljke u njoj te vrijeme cvatnje kada biljka treba manje vode. Upotreba IKT-a bitno može olakšati taj rad i osigurati bolje uzgojne rezultate.

PODRŽITE SVOJIM GLASOM NAŠ PRIJEDLOG PROJEKTA NA:

https://www.profil-klett.hr/prijavljene-skole

 [više]

Večer matematike u OŠ Tenja

Autor: Administrator , 21. 11. 2017. 23:51

Pozivamo učenike prvoga razreda i njihove roditelje, u četvrtak, 7. 12. 2017. u 18,00 sati u predvorje "Male škole" na "Večer matematike" - interaktivnu radionicu koja kroz zabavne igrice potiče izgradnju pozitivnog stava prema matematici. Projekt je to Hrvatskog matematičkog društva (HMD) pod punim nazivom "Matematički znanstveni izazovi: Večer matematike". Cilj radionice je popularizacija matematike te poticaj učenika za nastavak matematičkog obrazovanja. Sama radionica nalik je sajmu. Sudionici obilaze „matematičke stanice“ i odabiru aktivnosti u kojima će sudjelovati. Materijali s detaljnim uputama o aktivnostima dostupni su na svakoj stanici, a „dežurni matematičar“ (učenik petoga razreda) pomoći će pri njihovoj provedbi.

Dođite i uvjerite se - MATEMATIKA JE LAKA I ZABAVNA!

Koordinator projekta: Snježana Glavaš

 [više]

Važna obavijest za polaznike Centra izvrsnosti Osijek Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 2. 11. 2017. 11:27

Svi prijavljeni učenici naše škole pozvani su u radionice, stoga molimo učenike i njihove roditelje da pročitaju ovu obavijest i postupe prema uputama: pismo za roditelje, pismo za učenike, pravila ponašanja, termini radionica.

 [više]

Projekt skupljanja starih baterija

Autor: Administrator , 11. 10. 2016. 17:44

Provođenje projekta zamišljeno je kao suradnja sa školama koje bi organizirale i motivirale učenike u skupljanju baterija (organizacija natjecanja među razredima, objava skupljenih količina i najboljeg razreda na oglasnoj ploči i sl.) te pozvali Friš d.o.o. kad spremnik bude pun da ga isprazne! Puno više informacije možete pogledati na internet stranicama Friško d.o.o.

 [više]

Pčelica spelica 2016 - Marin Mikec osvojio 3. mjesto!

Autor: Administrator , 18. 5. 2016. 15:52

Proglašenjem pobjednika završilo je dvodnevno natjecanje u sricanju riječi na engleskom jeziku pod nazivom Pčelica Spelica, odnosno Spelling Bee, održano u VIP salonu sportske dvorane Gradski vrt, u organizaciji OŠ “Tin Ujević”. Učenici su se natjecali u četiri kategorije, odnosno razine. U 2. kategoriji (5. i 6. razredi) učenik 6.b Marin Mikec osvojio je 3. mjesto. Čestitke njemu i učiteljici Mariji Čelar koja mu je i razrednica.

 [više]

Pčelica spelica - Karlo Tkalec osvojio 2. mjesto

Autor: Administrator , 15. 5. 2014. 21:00

Već drugi put sam sudjelovao na natjecanju "Pčelica spelica". Lijepo smo se zabavili, ponešto smo i naučili i siguran sam da ćemo se zauvijek sjećati toga. Na početku smo svi bili napeti i bilo nas je strah nastupati pred toliko druge djece i ljudi, ali smo se bolje osjećali nakon što su naši mentori bili prozvani da se okušaju u "spelovanju".

Moj prijatelj Andrej je nažalost ispao u drugom krugu, ali uvjeren sam da je on to mogao i bolje, dok je moja prijateljica Mihaela dospjela do polufinala.

Ja sam završio na drugom mjestu i smatram to uspješnim. Natjecanje mi se jako svidjelo i vjerujem da se svidjelo mojim prijateljima, samo mi je žao što već završavamo osmi razred osnovne škole i da zbog toga ne ćemo moći više sudjelovati u tom natjecanju.

Ipak smo se zabavili, važno je sudjelovati i vjerujem da ovo nezaboravno iskustvo ne ćemo tako lako zaboraviti.

Karlo Tkalec 8.b

Više o natjecanju na facebook stranici 

 [više]

Nebo na poklon

Autor: Administrator , 10. 5. 2012. 20:36

"Nebo na poklon" međuškolski je projekt koji je pokrenulo Fizikalno društvo Split. Zahvaljujemo našoj tadašnjoj učiteljici engleskog jezika Klari Bilić Meštrić koja nas je 2005. godine uključila u ovaj projekt. Pogledajte OVDJE.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 e-Dnevnik > poveznice!

Paroščići

Za učenike i učitelje

 

 

 

Pratite kalendar, jer...
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

dhmz - vrijeme u rh

CMS za škole logo
Osnovna škola Tenja / Sv. Ane 2, HR-31207 Tenja / os-tenja.skole.hr / ured@os-tenja.skole.hr
preskoči na navigaciju