preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tenja

 > Projekti  > Razredni
vijesti

Učenik 1.a Jakov Vekić osvojio 2. mjesto

Autor: Snježana Glavaš, 21. 3. 2018. 10:26

Likovni rad učenika 1.a odjela, Jakova Vekića osvojio je 2. mjesto u kategoriji radova učenika od I. do IV. razreda na županijskoj razini u natječaju kojeg je organiziralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije na temu "Hrvatska kakvu želimo". U nagradnom natječaju je sudjelovalo 16 osnovnih škola s područja Osječko-baranjske županije. Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje d.o.o. osigurat će nagrade koje će biti dodijeljene na svečanosti 26. 3. 2018. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

 [više]

Učenici 1.a "vježbali mozak"

Autor: Snježana Glavaš, 20. 3. 2018. 10:30

Kampanja pokrenuta inicijativom organizacije Dana Alliance for Brain Initiatives, poznata u svijetu kao Brain Awareness Week, provodi se u Hrvatskoj već sedamnaestu godinu u mjesecu ožujku pod nazivom Tjedan mozga. Hrvatski institut za istraživanje mozga (HIIM) Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatsko društvo za neuroznanost (HDN), kao pridruženi članovi i partneri European Dana Alliance for the Brain (EDAB-a) i ove su godine od 12. do 18. ožujka 2018.  glavni organizatori Tjedna mozga u Hrvatskoj.

 [više]

Podržite svojim glasom naš projekt

Autor: Snježana Glavaš, 9. 12. 2017. 20:02

PROFILOV NATJEČAJ: Upotreba IKT-a u nastavi - kako upotrijebiti micro:bit i set za zalijevanje?

"Koliko vode treba afričkoj ljubičici?" (ne u Africi, već u Tenji), pitaju se učenici prvoga razreda - članovi družine "Ekoškolica" koji su uzgojili mlade biljke iz listova biljke-majke. Kao podložak za svaki kalić upotrijebili su okrugle plastične posude od margarina ili sira koje su oblijepili šarenim salvetama. Tako uče razvrstavati staru plastiku i ponovno je upotrijebiti. No, koliko vode treba sipati u podložak?

"Da nam je barem jedan robot koji će to raditi umjesto nas!" - misle mališani i čekaju pomoć matematičara, informatičara i biologa naše Škole.

Oni će mjeriti i izračunavati volumen potrošene vode za zalijevanje, programirati micro:bit ili saznati sve o karakteristikama biljke i načinu njenog uzgoja.

PODRŽITE SVOJIM GLASOM NAŠ PRIJEDLOG PROJEKTA NA:

https://www.profil-klett.hr/prijavljene-skole

jer  prvih sto škola  s najviše glasova dobit će set i podršku za daljnju provedbu projekta!

 [više]

Fotogalerija s Večeri matematike

Autor: Administrator , 9. 12. 2017. 11:30

Pogledajte fotografije s Večeri matematike u našoj  Fotogaleriji

 [više]

Prigodna prodaja torbica od recikliranih vrećica

Autor: Snježana Glavaš, 4. 12. 2017. 19:37

Tijekom ovogodišnjeg Adventa, u predvorju "Male škole" prodavat će se torbice za mobitele izrađene od recikliranih plastičnih vrećica. Torbice su izradili članovi družine "Ekoškolica" prvog A odjela u suradnji s roditeljima. Na taj način žele obilježiti Međunarodni da borbe protiv plastičnih vrećica (19. prosinca) i pokazati kako se od starih vrećica može napraviti lijep božićni poklon.

DOĐITE I UVJERITE SE - STARE VREĆICE NE TREBAJU ZAVRŠITI U PRIRODI!

 [više]

Mali meteorolozi u OŠ Tenja

Autor: Snježana Glavaš, 27. 4. 2017. 21:40

Mali meteorolozi u OŠ Tenja

Od 24. do 29. travnja 2017. u Osijeku i Našicama, u organizaciji Sveučilišta u Osijeku, održava se XV. Festival znanosti. Glavna tema ovogodišnjeg Festivala znanosti je VRIJEME (kronološko i meteorološko). I ove godine, u manifestaciju su se uključili učenici 4.a odjela i učiteljica Snježana Glavaš. Oni su priredili radionicu „Mali meteorolozi“ čiji je cilj bio upoznati meteorologiju kao znanost. Učenike je za istraživanje motivirao video spot „Vakula“, posvećen našem proslavljenom meteorologu, nakon kojega su slagali dijelove fotografija godišnjih doba.

 [više]

4.a - Dan ružičastih majica

Autor: Administrator , 31. 1. 2017. 22:19

U petak, 27. siječnja 2017. prigodnom radionicom obilježili smo Dan ružičastih majica. Učenici su naučili prepoznavati oblike vršnjačkog nasilja te kako ih uspješno zamijeniti raznim oblicima nenasilnoga ponašanja. Uvježbali su neverbalno komuniciranje i uspješno rješavanje zadatka u skupini: slaganje kvadrata od izrezanih dijelova. Natjecali su se u igri "Plahta" čiji je cilj bio suradnja svih članova skupine. Na silueti ljudskoga lika obilježili su gdje osjećaju ljutnju i bijes kada su u sukobu. Poslušali su priču "Razderano srce" nakon koje je njihovo "papirnato srce" postalo manje ali je zato empatija narasla!

 [više]

Edukativna radionica 4.a - Buć-buć odmor

Autor: Administrator , 4. 11. 2016. 19:17

Plakat radionice

BUĆ-BUĆ ODMOR

U povodu Svjetskog dana znanosti za mir i razvitak, u četvrtak 10.11.2016. u OŠ Tenja održat će se edukativna radionica pod nazivom "Buć-buć odmor". Tema radionice je voda i započinje u vrijeme velikoga odmora, u 10:30. Posjetitelji radionice moći će pogledati ili sami izvesti neki od pripremljenih pokusa i tako postati pravi mali znanstvenici. Na taj način učit će o važnosti vode za život na Zemlji, tko i kako onečišćuje vode, kako otpadna voda utječe na okoliš te kako čuvamo vode. Radionicu pripremaju učenici 4.a, inače polaznici izvannastavne aktivnosti Eko školica i učiteljica Snježana Glavaš. Cilj radionice je potaknuti učenike na kreativan pristup učenju o vodi i podizanje svijesti o ulozi znanosti u očuvanju vode za buduće generacije. Pogledajte plakat i fotografije.

 [više]

DOLETJELE PČELE BIJELE… Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ana Lasić, 28. 12. 2011. 00:32

U Osnovnu školu Tenja 21. prosinca u 12 h i 30 min  stigla je urednica dječjeg časopisa Bijela pčela, Tatjana Olujić.

 [više]

 e-Dnevnik > poveznice!

Paroščići

Za učenike i učitelje

 

 

 

Pratite kalendar, jer...
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

dhmz - vrijeme u rh

CMS za škole logo
Osnovna škola Tenja / Sv. Ane 2, HR-31207 Tenja / os-tenja.skole.hr / ured@os-tenja.skole.hr
preskoči na navigaciju