preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tenja

 > Projekti
 

Danas su projekti sasvim uobičajen način rada, a prije svega suradnje s drugima. Mogu biti na različitim razinama od razrednih do međunarodnih, mogu uključivati od nekoliko do nebrojeno sudionika, trajati od jednog do mnogo dana. Sve o njima saznajte ovdje, a najviše ćemo se baviti onim projektima koji se provode u Školi. Informacije o nekim našim partnerima dobit ćete u korisnim linkovima.


 

Projekt Grada Osijek - Centar izvrsnosti Osijek

Autor: Administrator , 26. 9. 2018. 18:43

 Razvoj darovitosti učenika osnovnih škola

Upravni odjel za društvene djelatnosti, Odsjek za prosvjetu, tehničku kulturu, djecu i mladež, kao osnivač osnovnih škola na svom području, nositelj je u školskoj 2018./2019. godini obrazovnog projekta pod naslovom Centar izvrsnosti Osijek. Projekt je u svojoj drugoj godini izvedbe. Od školske 2017./2018. godine donosi besplatne obogaćujuće obrazovne aktivnosti u području znanosti i umjetnosti za darovite osječke učenike 5. – 8. razreda osnovne škole. Iz gradskoga su proračuna za projekt izdvojena sredstva koja su usmjerena u odgojno-obrazovni rad učitelja s darovitim učenicima, u edukacije učitelja, u nabavku opreme i materijala za cjelogodišnji rad učitelja s učenicima te u pripremu autorskih obogaćenih nastavnih materijala. Projekt predstavlja novost u obrazovanju darovitih osnovnoškolskih učenika Grada Osijeka s ciljem razvoja i njegovanja učeničkih kreativnih ponašanja i izvrsnosti. Detalji su o prethodnom radu projekta Centra izvrsnosti Osijek dostupni na poveznici projekta na sljedećoj adresi: https://pubweb.carnet.hr/cio/

Cilj je projekta sustavno povećavati kvalitetu identifikacije i razvoja darovitosti učenika u dva široka područja ljudske djelatnosti – umjetnosti i znanosti. Cilj se ostvaruje kroz suradnju osnovnih škola partnera, upućivanje darovitih učenika u radionice i nadzirani mentorski rad učitelja s učenicima u skupini do 20 učenika, u ukupnom trajanju od 15 radionica (14 radionica + predstavljanje uradaka) od po 4 školska sata izvan redovne nastave u prostoru osnovnih škola partnera na projektu tijekom školske 2018./2019. godine. U lipnju će 2019. godine, na kraju ciklusa radionica, biti organiziran završni, 15. susret, a u cilju predstavljanje autorskih tvorevina (produkata) svih u aktivnosti uključenih učenika.

Rad je u svim ponuđenim radionicama predviđen za visokomotivirane učenike, pri čemu su aktivnosti vrlo intelektualno, emocionalno, a dio njih i tjelesno i vremenski naporan. Podrazumijeva se da su učenici koji sudjeluju u radionicama samostalni, zainteresirani za učenje složenih sadržaja i spremni na rad u dobno heterogenoj skupini.

Opis i raspored radionica Prijavnica - CIO 2018./2019.

Grad Osijek je nositelj projekta Centar izvrsnosti Osijek: Razvoj darovitosti učenika osnovnih škola.

Voditelj je projekta Odsjek za prosvjetu, tehničku kulturu, djecu i mladež Grada Osijeka.

Izvoditelji su radionica projekta učitelji i profesori osnovnih, srednjih škola i fakulteta.

Sudionici su radionica osječki daroviti učenici od 5. do 8. razreda.

Tema je ove školske godine BRZINA I BOJA, a niže su navedeni:

  1. OPIS RADIONICA
  2. MJESTO ODRŽAVANJA RADIONICA
  3. VRIJEME ODRŽAVANJA RADIONICA
  4. POSTUPAK PRIJAVE UČENIKA
 [više]

Edukacija djece u području civilne zaštite

Autor: Snježana Glavaš, 26. 2. 2018. 10:24

Prvašići i 112

U petak, 23. veljače 2018. u našoj je školi održana edukacija čiji je cilj upoznati djecu  s jedinstvenim europskim brojem za hitne službe 112 te s ulogom žurnih službi (vatrogasci, policija, hitna pomoć, HGSS) i poučiti ih kako postupati u slučaju da ih zatekne požar, potres, poplava i druge nepogode.

Aktivnost je to u okviru Nacionalne akcije edukacije djece u području civilne zaštite koju provode djelatnici Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Osijek, uz sudjelovanje predstavnika policije i vatrogasaca, HGSS-a i drugih.

Prvašići su imali priliku pogledati animiranu prezentaciju, odore pripadnika žurnih službi te opremu koju upotrebljavaju. Aktivno su sudjelovali postavljajući brojna pitanja, a najviše im se svidjelo kada su na tren  postali "naši junaci" i isprobali opremu vatrogasaca!

 [više]

Projekt Grada Osijeka - Centar izvrsnosti Osijek

Autor: Administrator , 17. 10. 2017. 15:02

Grad Osijek, Upravni odjel za društvene djelatnosti, Odsjek za prosvjetu, tehničku kulturu, djecu i mladež, nositelj je u školskoj 2017./18. godini novoga obrazovnog projekta pod naslovom Centar izvrsnosti Osijek. Projekt od školske 2017./18. godine donosi besplatne izvannastavne obogaćujuće obrazovne aktivnosti u području znanosti i umjetnosti za darovite osječke učenike 5. – 8. razreda osnovne škole.

Pozivaju se osnovnoškolski učenici od 5. do 8. razreda iz svih osječkih osnovnih škola i njihovi roditelji informirati se o opisu radionica i obratiti se stručnim suradnicima (psiholog, pedagog ili drugi stručnjaci) u svojim školama u svrhu prijave učenika za sudjelovanje u programu radionica tijekom školske 2017./18. godine. Prijavnice su dostupne kod stručnih suradnika i ovdje na mrežnoj stranici škole.

Prijavnica je jedinstvena. Za učenika se ispunjava samo jedna papirnata prijavnica, a roditelj svojim potpisom u prijavnici daje do znanja da je upoznat s dužnostima i obvezama učenika u projektu.

Ispunjenu prijavnicu učenik ili roditelj predaje u ured stručne službe škole koju učenik pohađa (predati stručnom suradniku pedagogu).

Rok je za predaju potpuno i točno ispunjenih prijavnica 20.10.2017. do 14:00 sati u ured stručnih suradnika škole koje učenik pohađa. Psiholozi su i drugi stručni suradnici škola upoznati s projektom i učenicima stoje na raspolaganju.

 [više]

Nagrađen 4.a za istraživački projekt "Buć buć odmor"

Autor: Snježana Glavaš, 26. 3. 2017. 21:15

Na Svjetski dan voda, 22. ožujka 2017. u Vukovaru je održana svečanost dodjele nagrada pobjednicima u natječaju Hrvatskih voda "Najmlađi za vode Hrvatske 2016.-2017." Dodjeli nagrada nazočile su i predsjednica 4.a odjela Petra Kurtović te učiteljica Snježana Glavaš. Pobjednici su dobili prigodno Priznanje, zbirku pribora za izvođenje pokusa, slikovnice, knjige, plakate, majice i kape!

 [više]

Dan sigurnijeg interneta 2017

Autor: Administrator , 5. 2. 2017. 11:56

Dan sigurnijeg interneta organizira se u sklopu projekta „Safer Internet Centre Croatia: Making internet a good and safe place” kojega sufinancira Europska unija iz programa Department C - Connecting Europe Facility (CEF).

Web kviz putem kojeg djeca mogu 07.02.2017. od 7 do 19 osvojiti nagradu.

 [više]

Prvi CARNet TV spot za projekt e-Škole

Autor: Tihomir Jurčević, 25. 1. 2017. 11:08

 [više]

BESPLATNO voće za sve učenike od 1. do 8. razreda

Autor: Administrator , 18. 7. 2014. 15:49

BESPLATNO VOĆE - SHEMA ŠKOLSKOG VOĆA ZA ŠKOLSKU GODINU 2016./2017.

 [više]

Stripos - projekt EDIT - COMICS

Autor: Administrator , 12. 5. 2014. 12:52

U OŠ Tenja 30. svibnja 2014. postavljena je izložba stripova učenika osnovnih škola kao zaključak projekta EDIT-COMICS, koji ima potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH, a realizirali su ga Udruga ljubitelja stripova StripOs Osijek i Udruga ljubitelja filma RARE Vinkovci.

cijeli tekst film-radionica strip-radionica predavanje
Patricija Nataša Elena Ana-Marija

http://stripos.blogspot.com

www.filmfestivaldorf.com

 [više]

Pokrenut web portal "Europsko otvoreno obrazovanje"

Autor: Administrator , 15. 1. 2014. 12:27

Europska Komisija nedavno je pokrenula inicijativu "Otvaranje obrazovanja" koja definira Europsku agendu za poticanje kvalitetnog i inovativnog učenja i podučavanja putem digitalnih tehnologija s ciljem iskorištavanja potencijala ICT-a i otvorenih obrazovnih sadržaja za bolji pristup, kvalitetu, ravnopravnost, inovativnost i izvrsnost u učenju i usavršavanju. Stoga pozivamo učitelje i učenike da se prijave, koriste sadržaje navedenog web portala te da aktivnim raspravama doprinose razvoju. Klikom do http://openeducationeuropa.eu/hr/

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 COMENIUS - Jadranka Bando


e-Dnevnik > poveznice!

Paroščići

Za učenike i učitelje

 

 

 

Pratite kalendar, jer...
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

dhmz - vrijeme u rh

CMS za škole logo
Osnovna škola Tenja / Sv. Ane 2, HR-31207 Tenja / os-tenja.skole.hr / ured@os-tenja.skole.hr
preskoči na navigaciju